vineri, 18 februarie 2011

Singuratatea...

Se pune problema in urmatoarele feluri:

- Ce este singuratatea?
- Te scapa dragostea de singuratate?
-Daca oamenii sunt singuri,atunci dece cauta in disperare sa-si demonstreze ca nu e asa.

- E o bataie de joc sa traiesti singur, e o bataie de joc sa traiesti alaturi de altii si sa fii singur.

Singuratea este o problema foarte foarte complexa.
Conform DEX-ului, lucrurile par foarte simple: ‘fara altcineva’, ‘retras’, ‘izolat’, ‘parasit’.
Iau in considerare premisa ca singuratatea este o chestiune negativa. Si ce spunea si Dumnezeu, ‘nu este bine ca omul sa fie singur’. [nu de alta, dar exista momente in care chiar avem nevoie sa fim singuri; sau exista persoane care se simt mai bine izolate; insa nu despre asta este vorba, ci despre situatiile in care nu alegi sa fii singur].

Daca merg cu analiza mai departe exista doua mari ‘categorii’ de singuratate:

1. cand esti ‘inadaptat’, parasit, respins si izolat de oameni, si 2. cand traiesti cu si intre oameni si totusi esti/te simti singur.
Primul caz este mai evident. Oamenii au multe prejudecati si o scara a valorilor cel putin dubioasa si din cauza aceasta isi aleg prieteni din motive egoiste sau conform vorbei de duh ‘cine se aseamana se-aduna’. Ce se intampla insa daca nu esti frumos; sau daca nu ai succes/bani/influenta; sau daca esti un ‘ciudat’? Te bazezi pe familie ca sa nu fii chiar ‘lupul singuratic’.

Al doilea caz este chiar mai complicat. Daca in primul situatia e clara (si de obicei persoanele care trec prin aceste probleme constientizand asta, isi gasesc un prieten/prietena apropiata, in general o persoana care trece/a trecut printr-o experienta similara. La fel cum exista boli pe care le ducem in spate fara prezenta vreunui simptom, la fel exista persoane care sufera de singuratate fara sa-si dea seama de asta.



Singuratatea poate aparea sau nu in viata noastra.Doar noi decidem.Voi alegeti cu cine vreti sa stati.Voi alegeti ce prieteni aveti,deci faceti alegerea corecta.Cu prieteni buni niciodata nu te simti singur.Dedic acest articol unei prietene foarte bune.SUNTEM ALATURI DE TINE ORICE S-AR INTAMPLA.






                                                                                              Realizator:Lunca Alex

2 comentarii: