miercuri, 16 februarie 2011


Da,dulcele jocuri ale copilariei.In acest articol o sa va dam un joc nou si o sa discutam despre "Unu,doi trei la perete stai","De-a v-aţi ascunselea "(renumitul
"Pititea),"Flori, fete sau baieti","Telefonul american","Tara,tara vrem ostasi","Matele incurcate" si alte jocuri de ale noastre.

Jocul pe care vi-l prezentam se numeste "Jocul de-a verdele".

Cum ma jucam?

Fixam imaginar in fata mea un ecran,unul complet verde,un verde stins-fosforescent.Eu sunt in spatele ecranului si in acelasi timp si in fata lui - un fir,o nuanta,un soi flagelat.Ma miscam pe ecran,incercam sa inaintez printre frunzare,printre alge si ierburi,printre puncte,verdele ma hipnotiza si il trageam adanc in mine inspirand profund,ca la gimnastica.

Ma prelingeam,ma opream,faceam salturi in materia verde,in paienjenis.Inghiteam culoarea si cumoarea avea gustul amarui ca al frunzelor de coada-soricelului,sau acrisor ca al macrisului fraged,sau iute ca al pastailor de rapita.

Auzeam culoarea si ea avea fosnetul,ma lateam peste verde,eram o suvita de verde inchis peste o catifea, de verde pal ca al omizii,eram un fir pe care tocmai il croseta o tanti intr-o vestuta de lana,eram firul si ma incolaceam in ochiuri.

O iglita,niste andrele faceau din mine un model gros sau o spuma de dantela si tot asa,pana mi se acrea la propriu si terminam mereu cu gustul macrisului in gura.

Acesta este jocul "De-a verdele",un joc al vacantei de vara care se poate juca in casa,in gradina,in livada...


Incercati si spuneti-ne ce parere aveti despre acest joc nou,misterios si in acelasi timp un joc pe care il traiesti......imaginar.


O noua opera,a fetei noastre misterioasa.De data aceasta a decis sa isi faca prezent numele cu care voi o veti cunoaste.....deci:




                                                                                 Realizator:BalonasH din HArtiEe

3 comentarii:

  1. De precizat:)) e un joc foarte tare..pe care chiar as vrea sa il invat:))...deci Balonash sa iti faci datoria si sa ma inveti

    RăspundețiȘtergere
  2. BalonasH din HartiEe16 februarie 2011 la 19:32

    Te invat!
    Asta sigur...daca mai stiu cum se joaca :))..sincer,prima oara si pentru mine a fost o noutate dar e foarte dragut :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci... Balonash de Hartie e fata misterioasa...ai facut un pas bun si ai mai scris un articol.Felicitari

    RăspundețiȘtergere